IMA A VÁLASZTÁSOK ELŐTT

 

Atyánk! Hozzád fordulunk, Tehozzád, aki a történelem forrása és irányítója is vagy.

Neked köszönhetjük létünket és a Te titokzatos terved vezet minket,-jelenleg a történelemben élőket- a már megismert és jelenleg is mozgó üdvtörténetbe. Megtapasztalhattuk, hogy végtelen szereteted csodálatos kinccsel, a szabad akarattal ajándékozott meg bennünket.

Ezzel részesei és formálói lehettünk tervednek az emberiség történelmének is.

Szabad akaratunk szerinti választásainkkal a jó és a gonosz között befolyásoltuk a történelem folyását.

 Engedj kérlek tanulnunk a rossz választásainkból. Bocsásd meg ezzel kapcsolatosan keletkezett bűneinket. Az országainkat sújtó háborúk, a széthúzás, a nyomor és elszegényedés, mind rossz döntéseink, szeretetlenségeink és ostoba hatalomvágyunk következménye. Tőled csak a jót, a kedvességet és a szeretetet kapjuk. Ha mi emberek egymás között is jó döntéseinkkel téged követnénk bizonyosan megváltozna életünk. Erőtlenül és alkalomadtán értetlenül álltunk az elmúlt évtizedek és évek során a ránk zúduló gonoszság, erkölcstelenség, értékvesztések láttán. De nemhiába bíztunk benned, mert megtapasztaltuk, hogy nem hagytál magunkra. Nem csak a magánéletünkben érezhettük jelenlétedet, hanem szinte közvetlen megjelenésedet és kezed nyomát láthattuk a történelemben. Akkor változott a világ mikor már nem is reméltük. Felemelted a benned bízókat és reményt adtál az erőtleneknek.

Atyánk, most ismét sorsforduló előtt állunk és nem tudhatjuk hogy akik kezében van a döntés lehetősége jól választanak -e. Felismeri-e mindenki egyáltalán ezt a csodálatos ajándékot a szabad akaratot. Szabad -e még az akaratunk? Hol és mennyire befolyásolja és vette el a gonosz akaratunkat? Ezek az erőtlenségeink. Most itt magunkon csak mi nem segíthetünk. Hozzzád fordulunk Urunk. Kérünk világositsd meg elménket lágyítsd meg szívünket,adj bölcsességet döntéseinkhez!

De szabadíts meg a gonosztól. Amen